Yek 2 Ay Sonra Çıkıyor

By | 21 Nisan 2010

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ, cuma günükatıldığı bir sempozyumda merakla beklenen Yenilenebilir Enerji Kanunu hakkında bilgi verdi.

Yenilenebilir Enerji Kanununun (YEK) in çıkışı bir şehir efsanesi olma yönünde ilerliyor. Ha çıktı, ha çıkacak diye beklenen YEK için yatırımcıların bekleyişi KEY madurlarının bekleyiş hikayesini andıradan kadar uzadı.

Geçtiğimiz Cuma Enerji ve Tabii Kaynalar Bakanı Taner YILDIZ ağzından yapılan bir açıklamayla yenilenebilir enerji yatırımcıları net bir tarih alma noktasına yaklaşmış durumda. Bakan YEK için 2 aylık bir sürenin kaldığını söyledi.

Okan Üniversitesi tarafından düzenlenen “Dünyada ve Türkiye’de Temiz Enerji” konulu panelin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan YILDIZ, şöyle konuştu:
“Türkiye bir güneş cenneti. Biz o zaman bunu kullanalım dediğimizde bu doğru bir düşünce ve inşallah biz bunu yenilenebilir enerji kaynaklarıyla alakalı Yenilenebilir Enerji Kanunu’nda (YEK) da gündeme getireceğiz, fiyatını da belirleyeceğiz. İnşallah 2 ay içerisinde yasayı da TBMM Genel Kurul’una göndereceğiz”

Gerçek Yatırımcı Korunacak
Bakan Yıldız, daha önce çantacı olarak tabir edilen “ikinci el lşsans” pazarlayan kişilere bubdan sonra fırsat tanınmayacağını, gerçek yatırımcılarla çantacıların ayrı tutulacağını belirtti.
Ancak mevcut lisansa sahip olanlar hakkında herhangi bir düzeltmeye gidilmeyeceği belirtildi.

Kurulması planlanan nükleer santrale de değinen Bakan, bir nükleer santralin 515 bin parçadan oluştuğunu ve bu parçaların Türkiye’de üretilmesi halinde yeni iş olanaklarının da doğabileceğinin altını çizdi.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir