Yenilenebilir Enerjiye Daha fazla Destek Gerek

By | 27 Aralık 2009

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhan Parseker yenilebilir enerji alanındaki yatırımların teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

İlerleyen yıllarda enerji konusunda Türkiye’nin çok önemli bir pozisyon elde edeceğine dikkat çeken BTSO Meclis Başkanı İlhan Perseker, “Ülkemizin üstlenmekte olduğu koridor misyonu önemli, ancak üzerinde asıl durulması gereken konu, kendi enerji politikalarımız ve enerji imkanlarımızın üzerinde düşünmemiz gerektiğidir. Yıllardan bu yana kendi doğal kaynaklarımızı kullanmakta bazı sıkıntılarımız olduğu açık. Öncelikle enerji iletim hatlarının yenilenmesi gerekiyor. Ne kadar enerji üretirseniz üretin eğer bunu güçlü iletim hatlarıyla sahaya aktaramıyorsanız bir anlamı kalmaz” dedi.

Yenilebilir kaynakların desteklemesi ve teşvik edilmesi gerektiğini de vurgulayan Parseker, bunun sadece lisans vermekle ve yatırımları teşvik etmekle sınırlı olamayacağını ifade etti. Yatırımcının, yatırımın sonrasında üreteceği enerjiyi nasıl ve hangi fiyattan satacağını da hesap ettiğini söyleyen Parseker, “Bununla ilgili şu anda Meclis’te bekleyen bir kanun tasarısı var. Bu yasa kesinlikle yenilenebilir enerji kaynaklarını devletin alım garantisini yükseltmesini kapsıyor. Bu da yatırımları artıracaktır. Bu yasayı bütün lisans sahiplerinin beklemekte olduğunu söyleyebilirim. Rüzgarda alınan lisanslar zaten durma aşamasına gelmiş. O yüzden bir an önce yasa tasarısının geçmesi lazım. Bu yasayla birlikte hem rüzgardaki, hem jeotermaldeki, hem de diğer hidrolikteki yatırımlar realize olur” diye konuştu.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir