İlaçlar Güneşle Soğutuluyor

By | 28 Aralık 2009

Güneş enerjisi uygulamaları özellikle mobil ihtiyaçlar için önemli bir çözüm kaynağı olma niteliğinde. Kenya’da araçla ulaşılamayan alanlara ilaç götürmek için güneş enerjisinden yararlanılıyor.

Kenya’nın ulaşımı zor bölgelerine ilaç, aşı ve çeşitli tıbbi malzemeler taşımak isteyen gönüllü kuruluşlar yüksek sıcaklık sorununu çözmek için çareyi Güneş enerjili soğutucugüneşte buldu.
Otomobillerin ulaşmadığı bölgelerde yaşayan Kenyalıların ilaç ve aşı gereksinimleri karşılamak için en iyi taşıma yolu olarak develer kullanılıyor. Ülkenin iklim yapısı çok sıcak olduğu için ilaç ve aşılar köylülere ulaştırılıncaya kadar bozulabiliyor.

Pasadena , California ve Princeton Üniversitesi’nin ortaklaşa çalışmasıyla geliştirilen güneş enerjili soğutucular bu soruna bir nebze olsun çözüm olablmiş. Bambu ağacından yapıan bir iskelete monte edilen solar soğutucular deve sırtına tam oturacak şekilde tasarlanmış.

Gönüllü kuruluşlar henüz çok fazla soğutucunun yapılamadığını, gerekli desteğin sağlanabilmesi halinde 2010 yılında çok sayıda devenin güneş enerjili soğutucularla yerli halka ilaç taşıyabileceğini belirtiyor.
Güneş enerjili soğutma

One thought on “İlaçlar Güneşle Soğutuluyor

  1. hamza

    Gercekten güzel bir yenilik,aslında göz önünde olan birşey amma onu şekle sokup,ortaya çıkartmak,vesile olmak çok ğüzel teşşekürler o ilaçların ulaştıgı insanlar adına saygılar Hamza

    Reply

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir