Yeşil Binalar

By | 19 Şubat 2012


Dünya üzerinde azalan enerji kaynakları gerçeğine bağlı olarak insanların çevre koruma ve ‘yeşil ‘ bilinci yükseliyor. Çevreci vizyonuyla hareket eden Ağaoğlu Şirketler Grubu da, 2012 yılı içerisinde bu tip binaları artırmak istiyor.
2007 yılında yatırımlarına başlayan Ağaoğlu Enerji Grubu, enerji sektöründe yenilenebilir kaynaklara öncelik vererek yatırım yapıyor. Bu noktada, dünya standartlarının öngördüğü yöntemleri kullanıyorlar. Ürettikleri tüm konut projelerinde ısı/elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerjiden ve yüksek verimli kojenerasyon sistemleri ile karşılamayı hedefliyorlar. Firmanın temel hedefi ise, ürettikleri on binlerce konutun kullandığı enerjinin tamamını temiz enerjiden üretmesini sağlamak. Bu kapsamda Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ile görüşen firma, son projeleri için de yeşil bina sertifikası almayı hedefliyor.
Ağaoğlu İnşaat Grubu, bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerde ısı yalıtımı uygulamaları sayesinde, ısı kaybını yüzde 50 oranında azaltmış. Ayrıca yaşam alanlarının bir parçası olarak yeşil alan yaratmaya ve spor alanlarına geniş yer ayırmaya da özen gösteriyorlar. Örneğin My Towerland projesinin yüzde 87’si yeşil alana ayrılmış durumda. Bu oran, yeşil alan oranı açısından bir ilk… 2.535 konut bulunan My Towerland ayrıca, “yüzde yüz” temiz enerji ile hayata geçen ilk konut projesi olma özelliğini taşıyor. Konutların harcayacağı, yılda toplam 36 milyon kilowatt/saat’e ulaşan enerjinin tamamı, yenilenebilir enerjiden karşılanacak.

Firmanın bünyesindeki tüm şirketlerde, ofislerde ve şantiyelerde, Ağaoğlu Enerji Grubu’nun ürettiği enerji kullanılıyor. Üretilen enerji, Türkiye’nin enerji havuzunda toplanıyor ve buradan dağıtıma uğruyor. Üretilen enerjinin bir kısmı da dışarıya satılıyor. Ağaoğlu Enerji Grubu, bu havuzu temiz enerji ile doldurmaya çalışıyor. Sitelerde kullanım anlaşmasının yapılması bürokratik işlemlerin tamamlanmasıyla beraber, buralarda da temiz enerji kullanılmaya başlanacak.
Bu tür ekolojik binalarda oturanlar daha sağlıklı bir ortamda yaşamanın yanı sıra enerji, su ve yakıt harcamalarında da önemli ölçüde tasarruf sağlamış oluyorlar. Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki, yeşil binalarda yaşayanlar diğerlerine göre daha mutlu, buralarda çalışanlar ise daha başarılı oluyorlar. İnsan odaklı ve çevreci vizyonuyla yola devam eden Ağaoğlu Enerji Grubu, bu standartları daha da yukarıya çekmeyi ve diğer binalara/projelere emsal olmayı hedefliyor.

One thought on “Yeşil Binalar

  1. Hasan Eker

    Biraz geçde las demekki Türkiyedeki gruplarda uyanmaya başaldı!
    Fakat enerjim tüketimini kendisi üreten binalarada öenm verseler, yada neredeyse SIFIR enerji tüketen binalara ne derlerki? Mümkünmü? Evet mümkün ve böyle binalar varda!
    SLM
    http://www.eker-h.de
    Hasan Eker

    Reply

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir