Yingli Solar, Intersolar’da

By | 5 Temmuz 2013

yingli-intersolar
Yingli Solar, Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen Intersolar Europe Fuarı’nda en yeni teknolojiye sahip güneş panellerini sergiledi. Intersolar Europe Fuarı, yaklaşık bin 500 şirketin yer aldığı ve 50 binden fazla ziyaretçisiyle dünyanın ve Avrupa’nın en büyük solar enerji fuarlarından biri. Konferanslarla desteklenen Intersolar Europe Fuarı güneş panelleri, PV üretim teknolojileri, enerji depolama ve solar termal teknolojilere yer veriyor.

Yingli Solar Türkiye Genel Müdürü Uğur Kılıç, Intersolar Europe Fuarı’nın kendileri için çok değerli ve önemli olduğunu belirterek, uluslararası pazarlarda yaşanan gelişmeleri takip etmek ve enerji sektöründe önemli bağlantılar kurmak için çok büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Uğur Kılıç her yıl Münih’te düzenlenen fuar, kuruluşundan bu yana solar enerji sektöründeki üreticiler, tedarikçiler, dağıtımcılar ve hizmet sağlayıcılar açısından en önemli platform olmayı sürdürdüğü belirtti. Kılıç ayrıca “Solar enerji sektörü sürekli değişen, kendini yenileyen dinamik bir sektör. Bu nedenle Intersolar’da yer alıp Yingli Solar’ın en yeni teknolojiye sahip panellerini tanıtmak, sektördeki gelişmeleri takip edip tüm dünyadan enerji sektörünün profesyonelleri ile tanışmak bizim için önemli bir fırsat” dedi.

Yingli Solar panellerinin yüksek performansı ölçüldü

Yingli Solar’ın uluslararası alandaki rekabet gücünün yüksek kaliteli ürünlerinden ve bağımsız test kuruluşlarının saha testleriyle performansı kanıtlanmış modül üretiminden kaynaklandığını belirten Uğur Kılıç, Photon Labs tarafından 2012 yılında gerçekleştirilen testi örnek gösterdi: Kılıç şöyle devam etti:

“PHOTON Modül Ürün Testi’nde, Yingli Solar’ın YGE 60 Hücre Serisi’ne ait multikristalin modülleri kilovat başına bin 118,7 kW/h yıllık üretim meydana getirdi. Test sonuçlarına göre Yingli Solar modülünün performans oranı yüzde 93,1’e ulaştı ve aynı testin bir yıl önceki galibini yüzde 2,8’lik oranla geride bıraktı. Bu performans oranı, güneşten toplanan enerjinin elektriğe dönüşme oranını göstermektedir.”

Çin’in yenilenebilir enerji hedefine sahip ilk şirketi

Yingli Solar’ın global liderlik pozisyonunu destekleyen değerlerinden biri de çevreye ve sürdürülebilir gelişmeye yönelik bağlılığıdır. Yingli Solar, WWF’nin 1999’da başlattığı, dünyanın önde gelen 30 şirketinin üyesi olduğu “İklim Koruyucuları” programına katılan ilk Çin şirketi ve ilk PV üreticisidir. Yingli Solar da diğer üye şirketler gibi sera gazı emisyonlarının azaltılması için hedefler belirlemekte ve temiz, düşük karbon seviyeli bir ekonomi için diğer şirketler, tedarikçiler ve iş ortaklarıyla yenilikçi çözümler üretmektedir. En başta da düşük karbon seviyeli PV üretimini desteklemektedir.

Ayrıca Yingli Solar kendi yenilenebilir enerji tüketimini sürekli artırarak sektörde bir örnek teşkil etmektedir. Şirket üretim tesislerinin elektriğini sağlamak üzere 20 MW’nin üstünde güneş paneli yerleştirmiştir. Çin’de yenilenebilir enerji hedefi koyan ilk şirket olan Yingli Solar, 2015 yılı sonuna kadar toplam enerji tüketiminin yüzde 4’ünü yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı planlamaktadır.

Uğur Kılıç: “Sürdürülebilir gelişmeye olan bağlılığı Yingli Solar’ın temel değerlerinden biri. Yingli Solar olarak hem karbon emisyonlarını azaltıp hem de ekonomik büyümenin hızlandırılabileceğine inanıyoruz. Dahil olduğumuz pek çok sürdürülebilir proje ile yeşil enerjinin herkes için elverişli olmasını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir