Enerji Verimli Okul Yarışması

By | 25 Haziran 2013

Enerji verimliliği ve doğal kaynakların korunması konusunda çocukları bilinçlendirmek üzere ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği’ projesini yürüten VİKO, Enerji Verimliliğinde Yılın En Başarılı Okullarını ve Eğitimcilerini ödüllendirdi.

Her yıl okullarda uygulanarak enerji verimliliği konusundaki sorumluluğun yerleşik bir bilinç haline gelmesini amaçlayan proje, önümüzdeki süreçte İstanbul’daki ilk ve ortaokulların enerji tüketiminde %20’lik bir azalma gerçekleşmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Her öğretim yılı sonunda ise projeye katılan okullar arasında düzenlenecek yarışma ile projedeki örnek okulların ödüllendirilmesi ve diğer okulların da özendirilmesi hedefleniyor.

Bu sene İstanbul’da başlayan projeye toplam 280 Okuldan katılım oldu ve ilk 5 okul seçilerek, ödülleri verildi. Bu proje kapsamında enerji verimliliği konusunda 150.000 öğrenci bilgilendirilmiş oldu.

viko-enerji-verimlilik-odulu

Enerji Verimliliğinde Yılın Örnek Okulu Yarışması’nın 1.si Kağıthane Ticaret Odası İlköğretim Okulu oldu. Kağıthane Ticaret Odası İlköğretim Okulu, 1.lik ödülü olan 5000 TL’lik ödül çekini, enerji verimli okul bayrağını, notebook ve başarı plaketini almaya hak kazandı. 2. olan Beyoğlu Galatasaray İlköğretim Okulu, 3.000 TL’lik ödül çekinin ve başarı plaketinin, 3.lüğü kazanan Zeytinburnu Fatma Süslügil İlköğretim Okulu ise 2.000 TL’lik ödül çekinin ve başarı plaketinin sahibi oldu. Jüri Özel Ödülü, Esenler 125. Yıl İlköğretim Okulu’na giderken Esenyurt Yusuf Akdaş Ortaokulu da mansiyon ödülü almayı başardı.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir