Zararı Olursa Kapatırız

By | 20 Şubat 2010

Anadolu Endüstri Holding enerjiye 2 milyar Avro yatırmayı planlıyor. Holdingin Sinop’a yapacağı termik santral çevreye zarar verirse kapatılacak.

Anadolu Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, şirketin gelecek hedefleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Enerjide orta vade için 2.000 mw kurulu güce erişmeyi planladıklarını belirten Özilhan, yollarına stratejik ortaklarla devam edeceklerini belirtti.
Grubun enerji yatırımları hakkında da bilgi veren Özilhan, önümüzdeki zaman diliminde enerji yatırımlarına 2Malyar Avro yatıracaklarını, bu miktarın yaklaşık 1 mlyar Avrosunun Sinop, Gerze’deki termik santral için harcanacağını söyledi.

Grubun enerjide atacağı en büyük adım Sinop Gerze Termik Santralı olacak. Bunun dışında Gürcistan’da Paravani ve Giresun Aslancık Hidroelektrik Santral yatırımları hayata geçirilecek diğer yatırımlar.

Ortaklık Görüşmeleri Sürüyor
Anadolu Endüstri Holding’in Sinop Gerze’ye kuracağı termik santral için 3-4 yabancı firmayla görüşmeler devam ediyor. 2014’te tamamlanması amaçlanan santral Türkiye kurulu gücünün %3’üne denk gelecek ve yılda 7.5 milyar kilovatsaat elektrik enerjisi üretecek

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir