Zorlu Enerji karbon emisyonunda ilklere imza atıyor

By | 1 Nisan 2014

s1396332787_Sinan_AK_023

Zorlu Enerji Grup Genel Müdürü Sinan Ak, gruplarının gelecekte en önemli tehlike olan karbon emisyonunda “ilklere imza attığını” belirterek, “Düşük karbonlu ekonomiye geçişte karşı karşıya olunan risk ve fırsatları, geleceğe yönelik stratejilere dönüştürebilmek için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Sinan Ak, Zorlu Enerji Grup olarak iklim değişikliğine karşı verdikleri mücadele ve gerçekleştirmiş oldukları öncü projelerle, bu yıl 3-5 Nisan tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek İstanbul Karbon Zirvesi’ne sponsor olarak, önemli katkılar sağlayacaklarını ifade etti.

İstanbul Karbon Zirvesi’ni destekleyerek, iklim değişikliği ile mücadelelerini bir adım daha ileriye taşıdıklarını bildiren Ak, uluslararası düzeyde ülkelerin alacağı yükümlülükler, karbon piyasalarına etkileri, enerji kullanımının ilgili sektörlere yansıması ve bu bağlamdan hareketle en düşük maliyetli sera gazı azaltım sistemlerinin tartışılacağı İstanbul Karbon Zirvesi’nde sorunların çözümü için önemli adımlar atılacağına inandıklarını vurguladı.

Şimdiye kadar yaptıkları önemli çalışmalarla sektörde bir çok “ilk”e imza attıklarını dile getiren Sinan Ak, “Enerji verimliliği ve karbon emisyonunun azaltılmasına yönelik önemli çalışmalarımızla sektörümüzde öncü ve örnek olmaya çalışıyoruz. Grup kuruluşlarımızın emisyon değerlerini ölçerek, Türkiye’nin karbon ayak izini hesaplayan ilk enerji şirketi olduk. Türkiye’deki ilk karbon emisyon projesini de Gökçedağ Rüzgar Santralimizle gerçekleştirdik ve EcoSecuritiesGroup ile 2008 yılının Ocak ayında Karbon Emisyon Satış Sözleşmesi imzaladık. 2009 yılından bu yana da karbon ayak izimizi izliyoruz” dedi.

“Daha yaşanabilir bir dünya yaratmak ve yeşil büyümeye katkı sağlamak için enerji sektörüne örnek teşkil eden projeler yaratmaya devam edeceğiz“ diyerek sektörde önemli bir fark yarattıklarına dikkati çeken Ak, bu anlamda çevre dostu ve yeşil büyümeye katkı sağlayan bir kuruluş olduklarını belirtti.

Sinan Ak, “Zorlu Enerji Grubu olarak, hem bugünü hem de gelecek nesilleri düşünüyoruz. Düşük karbonlu ekonomiye geçişte karşı karşıya olunan risk ve fırsatları, geleceğe yönelik stratejilere dönüştürebilmek için çalışmalar yürütüyor, geleceğe yönelik, son derece  önem taşıyan stratejiler geliştiriyoruz” diyerek gelecek nesiller için büyük tehdit oluşturan karbon salımına karşın etkin çalışma içinde olduklarını kaydetti.

Çevreyi koruma noktasında tüm ülkelerin çeşitli sorumlulukları olduğunu ve düşük maliyetli sera gazı azaltım sistemlerin kullanılması gerektiğini vurgulayan Sinan Ak, “Daha yaşanabilir bir dünya için ortak sorumluluklarımızın farkında olarak; enerji sektöründe örnek olacak projelerimize bugün olduğu gibi gelecekte de devam edeceğiz” dedi.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir