4. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu

By | 1 Şubat 2013

uevf4
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde yapılan, Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen UEVF 2013 – 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı, birbirinden önemli konukların ağırlandığı iki günlük yoğun bir programın ardından sona erdi. UEVF 2013, 2 gün boyunca yaklaşık 5 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından WOW Convention Center’da açılış törenine, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Palaz, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Soğancı ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Yusuf Yazar açılış konuşmalarıyla katıldı.

Yerli kaynaklar verimli kullanılmalı

Ülkemizde 1981 yılından bu yana aralıksız kutlanan Enerji Verimliliği Haftası kapsamında gerçekleştirilen UEVF 2013 – 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’nın bu yılki teması “Verimli Kullanırsan, Enerji Gelecektir” oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, UEVF 2013 açılışında yaptığı konuşmada enerji kaynaklarını çok daha verimli hale getirmek gerektiğini vurgulayarak, yenilenebilir enerji kaynakları ve yerli kaynakların arttırılması ile enerji tasarrufunun yüksek seviyelere çıkartılmasının temel hedefleri arasında olduğunu ifade etti. Bakan Taner Yıldız, fuarda yer alan katılımcı firmaları ziyaret ederek firmaların ürün ve hizmetleri hakkında detaylı bilgi aldı.

Enerji verimliliği bilinci artıyor

Sektörel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Bulak, UEVF 2013 etkinliklerinin hem katılımcı firmalar hem de ziyaretçiler için içerik anlamında oldukça verimli ve doyurucu geçtiğini belirtti. UEVF 2013’ün ülkemizde her yıl önemi giderek artan enerji verimliliği konusunun toplumun bütün kesimlerinde yaratacağı bilinçlenmeye olumlu katkı yaptığı söyleyen Bulak, “Bakanlık, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve özel sektörden yoğun bir katılım oldu. Gelecek yıllarda enerji verimliliğinin farklı alanlarına eğilerek bu alandaki bilinçlendirmeyi artırmak istiyoruz.” dedi.

uevf 2013

UEVF 2013’te ödüller sahiplerini buldu

Açılış töreni sonrasında Sanayide Enerji Verimliliği (SENVER) Proje Yarışması Ödül Töreni yapıldı ve yarışmada ödül alan firmalara ödülleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından verildi. Ayrıca 2012 yılı TÜBİTAK ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü işbirliği ile ortaöğretim öğrencileri arası “Enerji Verimliliği Proje Yarışması” ve ilköğretim öğrencileri arası “Resim ve Öykü Yarışması”nda dereceye giren öğrenciler de ödüllerini Bakan Taner Yıldız’ın elinden aldı.
UEVF 2014 – 5. Ulusal Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı 9 – 10 Ocak 2014 tarihinde gerçekleşecek.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir