98 Türk Firması Dubai'de

By | 3 Şubat 2013

tet
Ülkemizin üretim, ihracat ve istihdam bakımından önde gelen sektörleri arasında yer alan elektrik-elektronik, makine ve bilişim sektörü, geçtiğimiz yıl elde ettiği 11 milyar 811 milyon dolarlık ihracatla dikkat çekici bir gelişim gösteriyor. Kalite, teknoloji ve yenilik üçgeninde en iyi çözümleri sunan, ürünlerini 100’ün üzerindeki ülkeye ihraç eden sektör, pek çok ürün kaleminde de Avrupa’nın üretim merkezi haline gelmiş durumda. Türkiye, özellikle kablo üretiminde dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olarak öne çıkıyor.

 

Türkiye’nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine 45 milyar dolar ile katkı sağlamayı hedefleyen İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (İEEMBİB), bu amaç doğrultusunda enerji sektörünün devlerini bir araya getirecek Middle East Electricity Fuarı’na ilk kez milli katılım organizasyonu düzenliyor. Enerji ve elektrik alanında Ortadoğu’nun en önemli fuar organizasyonu olan Middle East Electricity Fuarı17 – 19 Şubat 2013tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde gerçekleştirilecek. Fuarda; 45’i milli katılım olmak üzere toplam 98 Türk firması yer alacak. Türkiye, fuarın en yüksek ülke katılımlarından birini gerçekleştiriyor.

Dünya çapındaki elektronik ve enerji çevrelerini buluşturan Middle East Electricity Fuarı’nda elektrik üretim ve dağıtım ekipmanları, kablolar, geri dönüşüm teknolojileri, yenilebilir enerji teknolojileri, ışık kontrol sistemleri, asansör sistemleri, klima, ısıtma, soğutma sistemleri, aydınlatma teknolojileri, hidroelektrik sistemler, izolatörler, sensörler ile jeneratörlerden transformatörlere kadar pek çok alanda gelişen elektrik üretim ve dağıtım ekipmanları sergilenecek. Fuarda sektörün önde gelen kablo üreticilerinin yanı sıra aydınlatma ekipmanları üreten firmalar da ürünlerini dünya genelindeki alıcılara ulaştırma imkânı bulacak.

İEEMBİB Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, ilk kez düzenledikleri milli katılım fuar organizasyonundan duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Ülkemiz, sahip olduğu know-how ve son 30 yılda kat ettiği büyüme ile bu alanda oldukça iddialı. Sektörümüzde faaliyet gösteren binlerce firma; kaliteli üretime, yeni teknolojilere ve Ar-Ge’ye yatırım yapıyor. Ürün kalitemiz ve teknolojimizle Avrupa’nın üretim merkeziyiz. Avrupa’dan Kuzey Afrika ve Orta Asya’ya kadar pek çok ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz ihracat rakamları doğrultusunda, ihracatımızı 2013 yılında 13 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. 2023 yılı hedefimiz olan 45 milyar dolarlık ihracata ulaşmak için ihracatımızı yıllık ortalama yüzde 11,5 oranında artırmamız gerekiyor. Tüm gücümüzle bu hedefe kilitlendik. Avrupa’nın ardından Ortadoğu, bu anlamda sektörümüz için önemli bir pazar. İlk kez milli katılım organizasyonu düzenlediğimiz Middle East Electricity Fuarı’nda Türkiye, en yüksek katılımı gerçekleştiren ülkelerden biri olarak dikkat çekiyor. Fuarda yer alacak firmalarımız, Ortadoğu’nun en büyük elektrik fuarında önemli iş bağlantılarına imza atacak.”

1982 yılından bu yana her yıl düzenlenen Middle East Electricity Fuarı’na geçtiğimiz yıl 50’den fazla ülkeden, binin üzerinde uluslararası firma katılmıştı.

One thought on “98 Türk Firması Dubai'de

  1. FERİT BALTACI

    98 SAYISI İYİ BİR SAYI DA, BU SAYININ İÇİNE BAKMAK GEREKİR.
    98 TÜRK FİRMASI DUBAİ’DE DİYE BİLDİRİNCE SEVİNMEMEK , MUTLU OLMAMAK ELDE DEĞİL. ACABA KAÇ TANESİ TÜRK MÜHENDİSİNİN KURDUĞU YERLİ KURULUŞ , KAÇ TANESİ YABANCI KURULUŞLARIN TEMSİLCİSİ DURUMUNDA ? ASIL OLAN BU , YOKSA , PEK ÇOK YABANCI KURULUŞUN DÜNYANIN HER YERİNDE İRİLİ ,UFAKLI TEMSİLCİLERİ VAR. BÜYÜK FUARLARA KENDİLERİ , KÜÇÜK FUARLARA İSE KENDİ TEMSİLCİLERİNİN KATILMALARINA İZİN VERİYORLAR. ÇOK MERAK EDİYORUM ! 98 FİRMADAN KAÇ TANESİ KENDİ GÜCÜ İLE BAĞIMSIZ OLARAK ÜRETİM YAPIYOR ? KAÇ TANESİ ÖZGÜN MARKA ?,KAÇ TANESİ YABANCI ÜLKELERDE ANA FİRMANIN BAYRAĞINI DALGALANDIRIYOR ? KAÇ TANESİ GİTTİKLERİ YABANCI ÜLKELERİN ALT KURULUŞLARINA TÜRKÇE ÖĞRETİYOR ? KAÇ TANESİ TÜRK UYGULAYIMBİLİMİNE KATKI SAĞLAMIŞ , İLGİLİ ALANDA TERİM ÜRETMİŞ ? YOKSA BUNLAR ESER SAYIDA YA DA HİÇ Mİ YOK !! 98 DEĞİL 980 YABANCI FİRMANIN ALT UZANTISI OLURSA BİR ANLAM İFADE EDERMİ ? BİZİM MÜHENDİSLERİMİZ KENDİ ÖZGÜN TASARIMLARI İLE BU FUARLARA KATILIP RAKİPLARİYLE YARIŞMAYA GİREMİYORSA , KATILANLARA TÜRK FİRMASI DEMEK DOĞRU OLMAZ..YİNE DE DİLİYORUM Kİ AZ SAYIDA OLSA DA TÜRK MÜHENDİSİNİN TASARLADIĞI ÖZGÜN MARKALARIMIZ VAR…

    Reply

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir