Bavaria Bakanı Solimpeks'i Destekliyor

By | 6 Mart 2010

Solimpeks’in her geçen gün ihracat yaptığı ülke sayısı artıyor. 2010 yılı şubat ayında ihracat ağını genişletmek amacıyla Almanya’nın Münih kentinde ‘’Solimpeks Almanya’’ ağını kurdu.

2008 yılında ulaştığı ihracat rakamlarıyla İspanya’nın toplam termal kollektörü ihracatından daha fazla ihracat yapan, Türkiye’nin en büyük 2. İhracatçısı olan firma, aynı yıl üretilen PV/T Hibrit sistem ile dünyadaki ilk 2 firma arasına girmeyi başardı. Bu ürünün yapılan lansman kampanyası sonucunda Almanya, İspanya ve İngilitere’de özel olarak sipariş edilmeye başlandı.

Bavaria Ekonomi Bakanı Martin Zeil: ‘’İstihdam için önemli bir girişim’’

Bavaria ekonomi bakanı Martin Zeil, yaptığı konuşmada “Solimpeks’in başlattığı bu girişimin çok önemli olduğunu ve Bavaria’daki istihdamı artıracağını bildirdi. Solimpeks’in yaptığı bu ve bunun gibi girişimleri de değerlendiren Martin Zeil,

‘’Nitelikli işgücünün, araştırma ağının ve yüksek alım gücünün tüm dünyada yenilikçi şirketler için çok önemli argümanlar olduğunu’’’ belirtti.

HEDEF 70 ÜLKEYE İHRACAT

Sahip olduğu 18 kalite sertifikasıyla bugüne kadar 60 ülkeye ihracat yapan Solimpeks tüm ürünlerine getirdiği standartlarla 2010 yılında yurt dışındaki servis ağını geliştirerek 70 ülkeye ihracat yapmayı hedefliyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir