Enerji Verimliliği Proje Yarışması

By | 4 Ocak 2012


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile gerçekleştirilen “Ortaöğretim Öğrencileri Arası Enerji Verimliliği Konulu Proje Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödülleri, UEVF 2012 – 3. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nda düzenlenecek ödül töreninde verilecek.

Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleşen “İlköğretim Öğrencileri Arası Resim ve Öykü Yarışması”nı kazanan öğrenciler ödüllerini 3.UEVF 2012’de alacak.

Amaç gençlerde bilinç artırmak

Her yıl düzenlenen Enerji Verimliliği Proje Yarışması, gençleri özellikle, konut, sanayi, ulaşım ve tarım sektörlerinde, enerjinin verimli kullanılması konusunda bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerin hazırladığı projelerde sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik olarak, enerjinin verimli kullanılmasına, enerji tasarrufuna, enerji tasarrufunun çevreyle ilişkisi; etkilerine ve Türkiye ekonomisine ülke çapında katkıda bulunabilecek, uygulanabilir olması kriterlerine göre değerlendiriliyor.

İlköğretim seviyesinde gerçekleştirilen resim ve öykü yarışması ise ETKB ile MEB işbirliğinde düzenlenerek, enerjinin tasarruflu kullanılması gerekliliği gelişim dönemindeki çocuklara da aşılanması hedefleniyor.

Yarışma ödülleri

İlköğretim seviyesinde gerçekleşen resim ve öykü yarışmasının kazanan öğrencilerine onur plaketlerinin yanı sıra sürpriz armağanlar sunulacak.

TÜBİTAK jürisi tarafından değerlendirilen ortaöğretim öğrencileri projeleri arasından birinciye dizüstü bilgisayar ve 1.000 TL para ödülü, ikinciye dizüstü bilgisayar ve 800 TL para ödülü, üçüncüye ise dizüstü bilgisayar ve 600 TL para ödülü veriliyor. Mansiyon derecesine layık görülen proje sahibine ise dizüstü bilgisayar ve 500 TL para ödülü veriliyor.                                   –     

Proje ödül töreni 12 Ocak 2012 tarihinde WOW Otel İstanbul’da gerçekleştirilecek ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir