Enerji Yolsuzluğu

By | 28 Haziran 2011

Ankara merkezli başlatılan enerji operasyonunda çok sayıda bürokrat gözaltında. Gözaltına alınanlar arasında Enerji Bakanlığı’nda görevli daire başkanları ve şube müdürleri de var. Operasyonun hedefinde enerji ihalelerinde yapılan yolsuzluklar bulunuyor.

Operasyon 10 ilde eş zamanlı başlatıldı.
Sivas Kangal’daki termik santral işletmeleri ve Maraş Afşin-Elbistan’daki termik santral işletmelerinin ihaleleri mercek altında.

Operasyon kapsamında şu ana kadar bürokratların da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Elektrik Üretim A.Ş eski Genel Müdürü Sefer Bütün de gözaltına alınanlar arasında.

Operasyonun en önemli ayağı Enerji Bakanlığı. Bakanlıkta çalışan daire başkanları ve şube müdürleri de ihalelerde yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındı.

Enerji Bakanlığı da yazılı bir açıklamayla operasyonun 2006 yılında gerçekleşen ihaleleri kapsadığını doğruladı.

Açıklamada, bakanlığın 2010 yılında konuyla ilgili idari soruşturma başlattığı bilgisine de yer verildi.

Operasyon Türkiye genelindeki bir çok ihaleyi kapsadığı için gözaltıların artması ve soruşturmanın genişletilerek devam etmesi bekleniyor.

EÜAŞ’den açıklama
EÜAŞ tarafından, Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin 10 ayrı ilde düzenlediği “termik santral ihaleleri” operasyonu konusunda yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, konuyla ilgili olarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bakanlık makamının 7 Mayıs 2010 tarihli onayı ile Enerji Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığı, savcılıkla paralel olarak bu inceleme ve soruşturmaların halen devam ettiği kaydedildi. CNNTURK

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir