Kent Kurultayı Yenilenebilir Enerjiyi Tartıştı

By | 19 Haziran 2010

Afyon’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kent Kurultayı’nda yenilenebilir enerji ve verimlilik konuları da masaya yatırıldı.
Kentle etkili iletişim kurulmasını amaçlayan Kurultay süresince, “Yenilenebilir Enerji Yatırımları I”, “Yenilenebilir Enerji Yatırımları II”, “Teknolojik Sera Yatırımları”, “Teknolojinin Verimli Kullanımı”, “Kentimizin Hafıza Merkezi Olma Yolunda Bir Girişim: AYTAM”, “Tarih Turizmi ve Müzecilik” başlıklı oturumlar ile “Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Yasal Alt Yapısı”, “Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Finansman Olanakları”, Tarihi Dokusu Korunmuş Yavaş (Sakin) Kent”, “Müzecilik” başlıklı çalıştaylar gerçekleştirildi. Kurultaya Afyonkarahisarlı sanayici ve iş adamları, meslek odaları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yerel yöneticilerin yanı sıra Afyon ve çeşitli illerden iş adamları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile öğretim üyeleri katıldı. 16 – 18 haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen kurultaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli de katıldı. Jeotermal enerji konusuna da değinen Benli, Türkiye’de mermer dendiği zaman Afyonkarahisar hatırlanıyorsa, jeotermal dendiğinde yine ilk olarak Afyonkarahisar’ın akla geldiğini söyledi.
İhsaniye ilçesi Bozhöyük sahasının 2010 yılında MTA tarafından 2010 yılında keşvedildiğini, sahanın ihale edildiğini söyleyen Benli, 2011’de de arama çalışmalarının süreceğini belirtti.

“Yenilenebilir Enerji Yatırımları ” başlıklı oturum ise Prof. Dr. Ergün Türker başkanlığında gerçekleştiridi. Oturuma konuşmacı olarak Prof. Dr. Selçuk Yahşi, Enka Enerji Grubu’nun Rusya Temsilcisi Mustafa Kurtoğlu, Norm Enerji Yetkilisi Hakan Erkan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Enerji Meclisi Üyesi Alpay Ünal katıldı.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir