Wiosun Mesan, ‘yeşil bina’lar için atakta

By | 15 Haziran 2013

Alman fotovoltaik güneş paneli üreticisi Wiosun GmbH ile Mesan Metal Alüminyum’un ortaklığında kurulan Wiosun Mesan, yeşil binalar için atakta.

erkan öztürk Türkiye’deki faaliyetlerine 2012 yılında başladıklarını belirten Wiosun Mesan Enerji Sistemleri San. ve Tiç. AŞ Genel Müdürü Erkan Öztürk, “Güneş paneli ve alüminyum imalatı, mühendislik, uygulama ve anahtar teslimi fotovoltaik projeleri konusunda faaliyet gösteriyoruz” dedi. PV modül konusunda Almanya, Meksika ve Çin’deki imalatları dahil yıllık 12 bin ton alüminyum imalatı gerçekleştirdiklerini aktaran Öztürk, “Firma olarak Almanya ve Türkiye’de açık ve kapalı olmak üzere toplam 35 bin metrekarelik alanda çalışıyoruz. Geçen yıl alüminyum profil imalatı tesislerine ek olarak toplam maliyeti 5 milyon doları bulan ve yıllık 6 bin ton kaplama kapasitesine sahip olan eloksal tesisimizi de kurduk. Bu yıl yıllık 60 MW modül üretim kapasitesine sahip olacak laminasyon tesisimizi bünyemizde faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yıllık üretimin yüzde 70’ini Avrupa, Asya ve Ortadoğu olmak üzere 38 farklı ülkeye ihraç ettiklerini belirten Öztürk, “Bu yıl 18 milyon euroluk ihracat hedefliyoruz. Hedef pazarlarımızı aktif ve pasif yatırımcılar, AVM’ler, oteller, villalar, konutlar ile fotovoltaik malzeme tedarikçileri oluşturuyor. Kendi bünyemizde çalışan proje mühendisleri ile fotovoltaik tesislere yönelik projelendirilme, mühendislik, detaylı etüt, fizibilite hizmetlerinin yanında, yurtdışı kaynaklı finansman materyalleri, müşavirlik, danışmanlık ve anahtar teslimi proje hizmetleri sunuyoruz” şeklinde konuştu.

‘25 yıl garanti veriyoruz’

Wiosun’un ürettiği paneller ile Mesan Metal’in sahip olduğu alüminyum altyapısı ve panel alüminyum kalitesinin Almanya, Meksika ve Çin’de toplamda 400 MW’ı geçen projelerde kendisini ispatladığını işaret eden Öztürk, “1988 yılından beri alüminyum profil sektöründe faaliyet gösteren Mesan Metal, 2002 yılından itibaren fotovoltaik tesislerin alüminyum altyapısını planlayıp projelendiren uluslar arası şirketlerle çalışmaya başladı. Böylece geçen yıl Alman Wiosun’un katılımıyla güneş enerjisi sektörüne adım atılmış oldu” ifadelerini kullandı. Avrupa’da üretilen Wiosun Mesan panellerinin yüksek kaliteye sahip olduğunu da savunan Öztürk, ürünlerinin garantisinin 25 yılı geçtiğini dile getirdi.

One thought on “Wiosun Mesan, ‘yeşil bina’lar için atakta

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir