Evlerimizde harcadığımız elektrik enerjisinin yüzde 15'i su ısıtmak için kullanılıyor. Standart bir elektrikli termosifonda ısıtılan her 13 litre suya karşın 1 Kg sera gazı atmosfere salınıyor. Su ısıtmak için elektrik veya fosil yakıt kaynakları kullanmak doğa için yapılması gereken olumlu davranışlar arasında kuşkusuz ki sayılamaz.
Bu durumda yapabileceğimiz en olumlu şey bir güneş kollektörüne sahip olmaktır. Güneş enerjisi sistemlerinden kollektörler güneşin ısıtıcı etkisinden yararlanarak sıcak su üretirler ve su ısıtmaya harcadığınız elektrik miktarında yüzde 90'lara varan oranda tasarruf sağlarlar. Kollektörler başlangıçta çok pahalı olmayan bir faturaya neden olsa da bu faturayı 3 yılda amorti etmektedirler. Böylece heryıl 2.5 ton CO2 'nin doğaya bırakılmasını engellemiş olursunuz.
Güneş pilleri de başka bir güneş enerjisi sistemi olarak doğaya katkıda bulunmaktadır. Güneş pilleri yardımıyla güneş ışığı bazı yöntemlerle elektrik enerjisine dönüştürülür. Bu sistemler 30 yıl çalışma ömrüne sahiptir ve maliyetini 8 - 20 yılda amorti ederler. Şebekeden kullanmadığınız, güneş piliyle ürettiğiniz her 1 kilovat/saat elektriğe karşılık 700gram CO2'nin atmosfere salınmasına engel olursunuz.